22-11-2017
 
 
 
19-11-2017
Vandaag waren de pups voor het eerst op t veld.


 
 
18-11-2017
 
 
 
15-11-2017
Vandaag is Brenda van Kynu at work geweest om Skye en de pups te masseren. Wat hebben ze er van genoten, helemaal ontspannen.
Even een stukje van de website van Kynu at Work waarom de massage:

De ontwikkeling van het (parasympatische) zenuwstelsel en het houding- en bewegingsgevoel (proprioceptie) worden door massage gestimuleerd.
Het parasympatische zenuwstelsel heeft invloed op een groot aantal organen in het lichaam en zorgt er voor dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen wat tijdens het opgroeien van de pups van groot belang is.
Het houding- en bewegingsgevoel begint zich in de eerste dagen na de geboorte te ontwikkelen en zorgt er onder andere voor dat de hond weet wanneer welk lichaamsdeel zich waar bevindt. Deze informatie is afkomstig uit zintuigen in de spieren en gewrichten van de hond.
Massage van een pup is een goede ondersteuning tijdens de socialisatie periode en stimuleert de leerprocessen van een pup.
Pups die gemasseerd worden zullen onder andere minder gevoelig zijn voor stress en een stuk zekerder van zichzelf worden!

 

 
13-11-2017

 

04-11-2017
Wat groeien ze toch hard, zowel uiterlijk als in ontwikkeling. De hele puppenkamer is door ze in beslag genomen, en een paar huppelen al achter Skye aan de bijkeuken in. Skye neemt wat meer afstand, en Journey gaat meer moederen. (zie filmpje)
Ze krijgen onder tussen 4x daags eten, en dat gaat goed. De lintjes zijn vervangen door halsbandjes, en de eerste wormenkuur zit erin. Ze spelen al veel met elkaar, en vinden het heerlijk om door ons geknufeld te worden. De tandjes komen ook door, dus dat wordt afzien voor ons :-)
Afgelopen week is er veel bezoek geweest, en hebben ze veel aandacht gehad.
Heerlijke kleintjes zijn het, we genieten volop

 
28-10-2017
Aanstaande dinsdag zijn onze kleintjes al weer drie weken. Een tevreden stel puppies, je hoort ze nauwelijks. Skye verzorgt ze geweldig, en Journey de poetstante is daarbij graag behulpzaam.
Oogjes/oortjes open, en het lopen gaat steeds beter, ze spelen al met elkaar, om dan zomaar weer in slaap te vallen. 

De stamboomnamen zijn goed gekeurd door de Raad van Beheer, en zijn:

Reuen: Mister Blue Sky of the Autumm Sun 
            Stormy Sky of the Autumm Sun

Teven: Miss Oktober Sky of the Autumm Sun
            Light up the Sky of the Autumm Sun
            Suomi Sky of the Autumm Sun (Suomi betekend Finland)
            Sky in Motion of the Autumm Sun
            Eau so Sky of the Autumm Sun

 

 
27-10-2017
 

 
25-10-2017
Vandaag een bezoekje van Jeannette Groenink, Jeannette heeft ons veel mooie foto's toegestuurd, zitten allemaal in onderstaand filmpje, ga er even voor zitten en geniet van meer dan 5 minuten mooie puppy foto's.
 

23-10-2017

 
22-10-2017
De oogjes zijn allemaal open.......nog even en ze kunnen zien. Het gehoor begint zich ook wat te ontwikkelen, af en toe komt er al een schreeuwtje uit, echt prachtig. Skye is nog steeds de zorgzame moeder, maar vindt het ook wel heel lekker om bij de baasjes te liggen 
Journey mag af en toe ook bij de pups, ze blijft dan maar poetsen en Libby vindt het allemaal maar spannend. Lois en Yaelle kijken af en toe om het hoekje.
De foto's zijn van vier dagen, je kunt goed zien hoe hard ze groeien.
 

 
 
17-10-2017
Morgen alweer een week oud, altijd een spannende week, gaat alles goed, groeien ze goed, gaat het goed met de moederhond? Gelukkig ze doen het allemaal uitstekend. 
Skye komt langzamerhand weer bij, en verlaat regelmatig haar pups voor wat aandacht, even benen strekken etc.. Vanmiddag had ze het echt even moeilijk, ze wilde dolgraag met Luuk mee grasmaaien, want dan wordt er uitgebreidt met ballen gegooit. Maar ze koos voor haar puppy's zoals een goede moeder doet.
Vandaag ook nageltjes knippen van de pups, pfff wat een protest van de dames en de heren. Daar moeten ze nog aan wennen.
Bij de meeste pups kieren de oogjes al een beetje, die zullen eind van de week wel open gaan.15-10-2017 
Het is bijna niet te geloven hoe hard de pups groeien, ze hebben hun geboorte gewicht bijna verdubbeld, we hoeven ook niet bij te voeden. Skye gaat zich duidelijk beter voelen, en sleept de tennisballen al weer mee de puppykamer in.
Ze durft de pups nu ook even alleen te laten, maar ze houdt wel drommels goed in de gaten dat er geen ongewenste bezoekers bij haar kleintjes komen.
 


12-10-1017 
Ze zijn er!!! geboren op 10-10-2017.
Wat zijn we blij met onze 5 dames en 2 heren.
Het was een pittige bevalling, maar Skye heeft zich er heel kranig doorheen geslagen.
Ze is een hele zorgzame moeder, en houdt haar kroos nauwlettend in de gaten.
Geen tijd om te plassen, dus dat is flink aandringen bij haar. Snel doet ze wat ze moet doen en rent daarna hard weer naar binnen.
Zogauw je ook maar even een pup oppakt, ze verliest je niet uit het oog...
Ze is gewoon een kanjer!!
klik op de foto voor een vergroting
 Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen 

 Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

25-9-2017
Het gaat goed met Skye, ze is nog lekker aktief, alhoewel ze het tijdens de wandelingen wat rustiger aan doet. Sprintjes trekken met Libby en Journey daar doet ze niet meer aan mee.
Het eten gaat er nog goed in, ze krijgt nu drie maal daags een portie, en voor het slapen gaan een handje brok.
 
We zouden graag een paar duidelijke foto's van haar mooie buik hier op de site zetten, maar daar werkt Skye niet aan mee, zogauw het fototoestel in de buurt is staat ze op, de deugniet.
Dus dan maar de wat minder duidelijke foto's.... 

Afbeelding invoegen


  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Deze week gaan we alles in orde maken in de "kraamkamer". Even een likje verf, de werpkist neer zetten en wat laatste aanpassingen. Zo heeft Skye de tijd om alvast een beetje te wennen.
Tenminste zo hebben wij dat bedacht maar Skye kennende zal ze waarschijnlijk de knuffels er weg pikken en er alleen gaan liggen als wij erbij zijn. Maar als de pups er zijn is het haar kamertje en is ze er waarschijnlijk niet uit weg te kijgen. 

17-9-2017
En dan is er alweer een week voorbij.
Skye begint toch al aardig uit te dijen en heeft de hele dag honger
Zogauw er maar iets met eten gebeurd is ze erbij en vooral Lois moet haar eten goed in de gaten houden, aangezien Skye zich er niet voor schaamt een hap uit Lois haar bak te nemen.
We gaan nu elke week de hoeveelheid voeding voor Skye ophogen en krijgt ze straks drie keer per dag een maaltijd.
 
Skye gaat ook nog steeds mee met de wandelingen, dat redt ze nog makkelijk, ook plonst ze nog dagelijks in het water om een stukje te zwemmen. Zolang het water niet te koud is mag ze dat van ons.10-9-2017
Traditiegetrouw openen we weer het dagboek, we zullen proberen jullie op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen hier.
 
Afgelopen woensdag zijn we voor een echo naar Utrecht geweest, en ja hoor, ze is drachtig. Zo mooi om te zien, maar ook om te luisteren, want dit keer hebben we van twee pups ook de hartjes gehoord.
De pups waren in grootte ongeveer twee centimeter.

Hieronder de echo's, 28 dagen na de inseminatie.
klik op de foto om hem te vergroten
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
1ste foto, 2 puppies mooi in beeld
2de foto, opgemeten, deze is 1,68cm
3de foto, hartslag gemeten, het hartje slaat 200 keer per minuut, zoals het hoort.
 
Voor het eerst hebben wij gebruik gemaakt van KI met gekoeld sperma.
Spannend om het allemaal mee te maken, en vooral of alles goed zou gaan, maar gelukkig ging het allemaal super goed, en ook Skye was gedurende het hele traject erg ontspannen en bereidt willig.

Voor degene die geïnteresseerden hieronder een verslag van het gehele traject. 
 
Nadat we Danny hadden gevonden en al de nodige contacten hadden gehad met de eigenaresse van hem, Riikka, zijn we in maart een weekend naar Finland geweest om kennis te maken met Riikka en Danny.
Gelukkig voldeed hij aan al onze verwachtingen, en ook met Riikka konden we het prima vinden. 
Eenmaal thuis hebben we contact gezocht met een kliniek in Helsinki en hier de Utrecht (Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren), we kregen gelijk veel begeleiding en duidelijkheid en dat was erg fijn. 
De eerste stap was om Danny te laten testen, aangezien hij nog geen nakomelingen heeft.
Deze test doorstond hij met glans, er waren geen problemen, hij zou prima voor nakomelingen kunnen zorgen. 
Daarna was het wachten, vroeger dan verwacht werd ze eind juli loops.
 
We zijn op 2 augustus voor de eerste progesterontest geweest, wel wennen dat je niet alleen met de arts te maken hebt maar ook met een 6 tal studenten.
Skye werd de eerste keer helemaal onderzocht, en alles werd doorgesproken.
Dr. De Gier is erg duidelijk in alles en een betrokken arts, dit was erg prettig.
De progesteron was nog te laag, dus de vrijdag erop terug. We hadden ondertussen ook contact met de Finse kliniek, en Dr. De Gier kende de arts in Finland dus dat maakte het allemaal nog makkelijker.
Vanaf dat moment heeft hij de contacten met Finland overgenomen.
Het was wel even nagels bijten hoe hoog de progesteron die vrijdag zou zin, want het overbrengen van het sperma in het weekend is een stuk lastiger.
We hadden geluk, nog steeds te laag, dus maandag terug. 
 
Die maandag wachten ons weer een nieuwe lading studenten op, die ook weer allemaal door Skye enthousiast werden begroet.
Wat deed ze het toch geweldig……ook bij de wat mindere handige bleef ze heel geduldig.
Na de progesteron, inwendig onderzoek en uitstrijkje bleek dat er een seintje naar Finland kon gaan.
Op dinsdag werd het sperma afgenomen, gecontroleerd en later met DHL verstuurd naar Nederland.
Op woensdag ochtend weer richting Utrecht voor een progesteron test.
Rond 13.00 werden we gebeld, de progesterontest etc. gaf aan dat er geïnsemineerd kon worden, en ook het pakketje had Utrecht bereikt, dus om half 5 zaten we weer in Utrecht, pfff zo spannend….
We hebben het hele gebeuren rondom het insemineren gezien, en meegemaakt.
Het wordt met zeer veel respect gedaan, en Skye vond het allemaal prima. 
En dan ga je naar huis, en is het afwachten. 
 
Op 6 september was de echo, voorafgaand aan een lichamelijk onderzoek, en daarna werd er gevoeld of er embryo’s waren (dit kun je tussen de 26 ste en 30 ste dag).
De studenten mochten niks laten blijken, tot hij zelf had gevoeld, maar ik zag dat het goed nieuws was.
Daarna heb ik zelf de embryo’s ook mogen voelen.
En toen de echo….prachtig, wat een goed nieuws. 
We kunnen wel zeggen dat alles bij ons geweldig is verlopen, geen tegenslag gehad.
En nu gaan we wachten op de bevalling, de volgende spannende stap.