12-05-2013
 
Voor het laatst een verhaaltje in het dagboek. Alle pups zijn sinds vorige week naar hun nieuwe thuis vertrokken. Velen vroegen ons: "Vinden jullie het niet moeilijk, dat ze weg gaan?" Ons antwoord was, nee, ze zijn er aan toe, en het is goed dat wij ook weer ons leventje oppakken. En dat is ook zo, maar toch zit ik nu met een beetje weemoed dit stukje te schrijven. Wat is het weer ontzettend hard gegaan, de 9 weken zij zo voorbij. Alle drukte, schoonmaken, lange dagen alweer bijna vergeten. En wat hebben we genoten van dit 9 tal. Wat zou ik graag (ondanks dat we veel berichtjes krijgen) overal stiekem even naar binnen kijken. Zijn ze al veranderd, hoe ondeugend zijn ze, groeien ze? Gelukkig zijn de eerste berichten goed.
We gaan binnenkort alles maar weer updaten op deze pagina, en ook weer nadenken over een volgend nest, alhoewel dat nog wel even zal duren. Nog even willen we Renee en Chantal bedanken die het voor ons mogelijk maakten dat we dit mooie en fijne nest van Donja mochten krijgen. 
  
30-04-2013
 
Het begint weer rustiger te worden in huize of the Autumm Sun, 7 doerakken zijn inmiddels al naar hun nieuwe baasjes de komende dagen volgen de laatste 2, woensdag Mint (Nora) en Zaterdag bruin (Ruby).
Afgelopen Zondag hebben we Donja al terug gebracht naar Chantal, Rene, Anouk en Kirsten. Zij waren erg blij Donja weer terug te hebben, ze was meteen in goede doen, de prullebak weer snel gevonden :-)
Binnenkort word de stamboom pagina van dit nest gemaakt met alle roepnamen.
Ook het foto album van dit nest zal dan ingericht worden dus we houden ons aanbevolen voor leuke mooie foto's van uw nieuwe aanwinst, er komt per puppy 1 foto in het album.
 
21-04-2013
 
Weer wat leuke filmpjes, Donja helemaal los met haar pups, heerlijk elkaar pesten in de buis, kortom druk bezig met puppy zijn, nog een weekje en dan word het erg rustig hier tenminste als onze kleine druktemaker niet in eens erg rustg wordt
 
Miniatuur Miniatuur Miniatuur Miniatuur
 
18-04-2013
 
Gisteren zijn de pups gechipt, de stamboomnamen staan nu bij de pagina van de individuele pups (klik hier )
Ook heeft gedragsdeskundige Judith van Moorsel (Dog2Work) de pup test gedaan. Gelukkig kwamen onze ideen over de pups aardig overheen, en zijn we prima tevreden over hun karaktertjes. Verder worden het aardige belhamels, vol onderzoek, uitproberen, ravotten, om dan zomaar ineens in slaap te vallen.
Alle pups hebben voor het eerst aan het riempje gelopen, meestal eerst flink protesteren, en daarna kwispelend meelopen, sommigen vinden het spannend, en anderen nieuwsgierig want we lopen met ze in een voor hun nieuwe omgeving.
Ook hebben we geprobeerd leuke filmpjes te maken, zie hier onder wat er dan gebeurd.
 
     
 
 
18-04-2013
 
We proberen steeds leuke filmpjes op te nemen, niet alles haalt het dagboek of zelfs youtube, deze hieronder wel, klik maar op de afbeelding of ga naar onze youtube pagina.
 
Miniatuur Miniatuur Miniatuur Miniatuur Miniatuur
 
14-04-2013
 
Het is een drukke hectische week geweest, waarin we eigenlijk aan weinig anders toe kwamen dan de pups, de honden, de visite, en het huishouden. Daarom nu pas weer een update. Het gaat geweldig met de pups. Door het slechte weer zijn ze veel binnen geweest, en raasden ze als een tornado door de huiskamer. Gelukkig wordt het weer beter en kunnen ze heerlijk buiten ravotten. Blossom en Zinzi zijn samen met Mirjam geweest, waardoor we vier generaties bij elkaar hadden, erg leuk. Ook kwam de dierenarts voor de eerste enting en werden ze allemaal nagekeken. Aankomende week worden ze gechipt, en zal de gedragstest worden afgenomen, en komen er een aantal fokkers en vrienden aan, om ze op hun uiterlijk te beoordelen. Een drukke week weer, waarin ze ook een aan het riempje mogen lopen, en gaan we hun wereld eens wat vergroten. De pups hebben nu ook een individuele pagina: Klik HIER om op die pagina te komen.
 
 
08-04-2013
 
Zo ontzettend aandoenlijk!!
Bedankt Eddy, Hilde en kinderen!
 
 
04-04-2013
 
Eindelijk, een zonnetje, niet teveel wind, dus op naar buiten... Een dik kleed op de koude grond, en het maakt de "afstap" iets minder eng. Zes van de 9 pups stapten zo naar buiten, nieuwsgierig wat daar te vinden is. Drie vonden het wat spannend, maar uiteindelijk gingen die ook een kijkje nemen. Na 10 minuutjes weer naar binnen. Na zo'n frisse neus was het lekker slapen. Helaas was het de dag erna weer erg koud door de wind.
Niet alleen buiten is ontdekt, ook de bijkeuken en de kamer worden onderzocht. De ene pup is er wat sneller in dan de ander, maar hun wereld wordt steeds groter.
Zo prachtig om te zien, de speelgoed mand van o.a. Skye wordt ontdekt, al het speelgoed wat de pups meenemen naar de pupkamer, wordt door Skye onmiddellijk weer terug gehaald
Veel visite van kinderen deze week, knuffelen, spelen, een en al gezelligheid voor de pups.
En we kregen een prachtig kado van de kinderen van groep 1,2 en 3 van de school van Kirsten en Anouk: "De Heemde" uit Veessen. Bij de foto's kunnen jullie het mooie eigengemaakte kado zien.
  
 
 
31-03-2013
 
Pasen, dus eieren volop in huis, zeker als je er een flink aantal krijgt van een gulle gever. Dus alle honden en hondjes zijn vandaag verwend met een eitje. Voor de pups was dit nieuw, even proeven en er daarna smakelijk van eten. De pups worden steeds meer persoonlijkheidjes. Andere kopjes, andere karaktertjes, zo leuk om te zien. En Donja... Wat een kanjer, alhoewel de pups volop vlees eten, gaat Donja er soms een even lekker voor liggen, en mogen haar meiden en jongens nog bij haar drinken. Het past bijna niet meer (zie foto's), en is duwen voor een goed plekje.
Iets anders....het weer..... normaal zouden we nu voorzichtig aan met de pups naar buiten gaan, maar hier op de vlakte, met die koude wind durven we dat nog niet aan. We hopen nu dat het binnenkort toch wat beter wordt, zodat het grut de buitenlucht inkan.  
 
 
27-03-2013
 
We hebben wat nieuwe filmpjes op youtube gezet, klik op de afbeelding voor het filmpje of ga naar onze youtube pagina, youtube Of the Autumm Sun, voor al onze fimpjes.
 
Miniatuur   Miniatuur   Miniatuur
 
Het beginnen al echte belhamels te worden, elkaar plagen, spelen, grommen, bijten, en niet te vergeten heerlijk bij je komen liggen.
 
25-03-2013
 
Afgelopen dagen zijn de pups meerdere keren uit de werpkist geweest om in de pupkamer rond te lopen,
Eerst durven ze er nauwlijks uit te lopen, maar nu is het al speelterrein voor ze. Want spelen doen ze al volop, prachtig om te zien. Het is allemaal nog maar even, om daarna in slaap te vallen, waarbij ze zo vertederend zijn.
Ze krijgen ondertussen al 4 vleesmaaltijden op een dag, en 's avonds voor het slapen gaan lekkere warme (geiten) melk. De tussendoortjes worden door Donja verzorgd. Het moedertje zorgt goed voor haar kleintjes, alles is, zoals we van Donja gewendt zijn, spik en span.
Ook afgelopen week kwamen er weer verschillende "nieuwe" baasjes kijken bij het kroost. Al verschillende roepnamen zijn er gekozen.
 
 
21-03-2013
 
De pups hebben allemaal een halsbandje omgekregen, deze houden ze om todat ze naar hun nieuwe baasje gaan.
Handig om goed te zien welke pup wat doet, en ze zo te observeren.
Als u HIER klikt komt u op een pagina waar foto's etc van de individuele pup staan. Momenteel alleen nog de hoofdjes met 3 weken.
Ondertussen is de "pap" fase alweer voorbij. Bij ons krijgen ze al vrij snel kleine porties vlees, te beginnen bij "vuile" pens. Dit vlees zorgt er voor dat er een goede darmflora ontstaat. De pups vinden het heerlijk, twee dametjes willen nog niet zo hard uit de trog eten, maar met wat oefenen komt dit straks prima, nu  even wat smikkelen uit mijn hand.
Alle honden mogen van Donja nu bij de pups, maar Skye is echt helemaal wijs met ze.
 
 
 
19-03-2013
 
Even een kort berichtje en een filmpje, lekker aan het spelen na drinken bij mama en een paar liggen lekker uit te buiken.
 
 
17-03-2013
 
Eindelijk dan weer een nieuw berichtje, excuses!
De vorige keer melde ik dat er wat oogjes ogen waren, nu alle oogjes zijn open, de pups kunnen zien, horen, en zelfs de tandjes beginnen in zicht te komen. Niet te geloven hoe snel dat gaat, en hoe hard de ontwikkeling dan verloopt. Kruipen wordt steeds meer lopen, ze spelen met elkaar, en allerlei geluiden zijn hoorbaar. Een rand met alleen krant in de werpkist wordt regelmatig gebruikt voor hun behoeftes.
Gisteren hebben we voor het eerst pap gegeven, ze snapten het gelijk, en smikkelden heerlijk van de pap.
Donja stond achter het hekje met haar eigen portie, en mocht daarna de kleintjes schoon poetsen.
Vandaag hebben we de ijzeren rand uit de werpkist gehaald, die voorkomt dat de net geboren pups tussen moeder en wand komen te zitten.
Ook zijn er al veel toekomstige eigenaren op visite geweest, en er werd veel geknuffeld met de kleintjes, maar ook met de volwassen honden.
Hieronder 2 filmpjes van het pap eten, en een aantal foto's.
 
 
 
 
11-03-2013
 
De eerste oogjes zijn open, wat is dat toch altijd weer leuk, de aankomende dagen volgen de rest. Af en toe heb ik ook het idee dat de eerste geluidjes ook binnendringen, af en toe gaan de kopjes omhoog. Ook worden er steeds meer geluidjes gemaakt, van een kefje, tot wat knorren, erg schattig allemaal.
Vandaag kregen de pups de eerste wormenkuur, och wat vinden ze dat toch vies. Donja dacht dat het iets lekkers was wat de pups kregen, en likte hun bekjes af, viel dat even tegen.....ze trok toch een vies gezicht.
Gisteren zagen we heel kort even een "speelmoment" tussen twee pups.
De nachten verlopen ook wat rustiger, Donja weet zich goed te redden met de pups, dus ik ben met mijn luchtbed van de pupkamer vertrokken naar de huiskamer. Daar hoor ik alles nog goed, maar is het wat ruimer en minder warm. De meiden laten me lekker slapen, maar zogauw ik van mijn luchtbed stap wordt mijn plek ingenomen door Los, die het blijkbaar ook een heerlijk plekje vindt. (zie foto)
 
 
08-03-2013
 
Het kleine grut is al weer ruim een week oud, en de eerste heeft de kilo wat betreft gewicht bereikt. Binnenkort zullen de oogjes ogen gaan, altijd weer een mooi moment. Zien duurt dan nog een paar daagjes. Steeds sneller weten ze zich voort te bewegen, en moeder Donja feilloos te vinden. Donja doet het ook goed, ze let goed op haar pups, en voorziet ze telkens weer van een portie gezonde melk en een uitgebreidde poetsbeurt. En de andere settermeiden......o wat zouden ze zich graag in de pupkamer begeven, om het jonge kroost te bewonderen. Helaas Donja laat dit nog niet toe, uit haar houding blijkt dat ze niet welkom zijn. Dus moeten ze genoegen nemen met gluren vanachter het hekje. Hun tijd komt nog wel om met de pups te spelen.
 
 
 
05-03-2013
 
En het eet, slaapt en groeit. Sommige pups hebben hun gewicht al verdubbeld. Ze kruipen steeds handiger in het rond, en weten Donja prima te vinden.
Vandaag de nageltjes weer iets bijgeknipt, je kunt merken dat ze gewend raken aan onze handen, het knippen (bijpunten) ging al veel beter.
Donja gaat al iets meer weg bij de pups, ze is ook al weer 2 keer mee naar het bos geweest, even lekker rennen, heerlijk zonder die dikke buik. Weer thuis, gelijk naar de kids.
De stamboomnamen hebben we ook uitgezocht, we hadden een hele lijst, maar onderstaande zijn het geworden, natuurlijk onder voorbehoud, omdat de Raad van Beheer ze nog moet goedkeuren.
 
Reutjes  It is in his Kiss
            Let me Kiss Ya
            The perfect Kiss
 
Teefjes  Our first Kiss       deze naam krijgt de eerstgeboren
            Blow me a Kiss
            Heavenly Kiss
            Always your Kiss
            My sweet Kiss
            Dream me a Kiss
 
 
03-03-2013
 
Het gaat prima hier. De pups doen het erg goed, en Donja heeft zich ontwikkeld als een perfect moedertje. Ze blijft een poetser, en daar is voor de pups geen ontkomen aan, maar ze heeft er handigheid in gekregen. Overdag liggen alle pups nu bij haar, alleen 's nachts nog in twee groepjes, en worden ze elke 2 uur gewisseld. Vandaag was het voor het eerst dat er nageltjes geknipt werden, ze waren al erg scherp. Dit gaat de eerste keer natuurlijk gepaard met het nodige geschreeuw van de pups, en dit vond Donja dan ook helemaal niet leuk, maar liet het gelukkig toe, en zo kon ik dit lastige klusje vrij snel klaren. De andere honden zijn ook erg nieuwsgierig naar de pups. Skye en Britt maken dit voor de eerste keer mee. Britt vindt het nog een beetje eng, zo'n klein molletje voor haar neus.Skye vindt het maar wat leuk.
Gisteren kwam de familie de Weerd weer even op visite, Donja blij, maar daarna weer snel naar haar kroost. 
Hieronder weer wat nieuwe foto's
 
 
01-03-2013
 
Na alle drukte van afgelopen dagen was het vandaag een lekker ontspannen dagje. Maar wat wil je, je begint de dag met het wegen van de pups, en ze zijn allemaal erg goed gegroeid. Dan begint je dag natuurlijk goed. Ook heeft Donja haar draai gevonden, dacht ze eerst dat ze de nieuwe Mien Dobbelsteen was, en alles constant schoon moest, ze is daar nu veel meer ontspannen in. Hopelijk houdt ze dit vannacht ook vol, aangezien ik haar kamergenoot weer ben.
Uitlaten vindt ze maar niets, gauw alles doen en dan rennend naar huis.
Donja geniet volop van alle lekkere hapjes die ze krijgt om haar in goede conditie te houden, alleen als ze mij ziet aankomen met een drankje voor het goed herstellen en reinigen van haar baarmoeder trekt ze een vies gezicht.
Al met al gaat het dus prima. Buiten van de pups en Donja genieten we ook van alle lieve mailtjes, kaartjes en tekeningen.
 
 
28-02-2013
 
Ze zijn er, 3 jongetjes en 6 meisjes. We hebben een moeizame en lange bevalling achter de rug, daarom morgen de eerste foto's. We zijn heel blij met dit 9 tal, maar ook verdrietig omdat 2 pupjes te klein en te kwetsbaar waren om het te redden. Donja doet het goed, en is een trotse moeder.
 
20-02-2013
 
Donja is nu 5 dagen bij ons, en het gaat prima. Ze lijkt prima thuis te voelen. Je kunt merken dat het  allemaal  niet meer meevalt met haar dikke buik. Opstaan, liggen, lopen, het gaat met enige moeite. Wat prima gaat is eten....ze geniet van het extra's dat ze krijgt. Het liefst ligt ze dichtbij de keuken, daar is het rustig, en mist ze niets van wat er wordt klaar gemaakt.
De pupkamer is klaar, bijna alle spulletjes zijn er. Morgen nog naar de dierenarts voor de laatste Herpes enting en controle, en dan is het wachten tot het tijd is voor de pups om te voorschijn te komen.
 
   
13-2-2013
 
Zo vlak voor Valentijsdag laat vader Bono ook even van zich horen. We krijgen een paar mooie foto's  van hem, doorgestuurd door Nigel en Jane. (zie hieronder)
Met Donja gaat het ook prima. Aanstaande vrijdag gaan we haar ophalen en komt ze bij ons tot de pups naar hun baasjes gaan. De bevalling komt steeds dichterbij, we worden alsmaar nieuwsgieriger naar de kleintjes. 
 
   
 
08-02-2013
 
En hier dan de echofoto's met 5 en halve week
 
     
 
    
Bij de 3e foto zie je het hoofdje links en lichaampje aan de rechterkant
 
07-02-2013
 
Vandaag is Donja weer voor een echo geweest, omdat de vorige echo foto's niet waren opgeslagen.
De foto's volgen nog, maar hier alvast een filmpje.
De pups zijn al zo'n 5 centimeter, ze waren goed gegroeid, en alles zag er goed uit.
 
 
Gisteren is Donja mee geweest naar de school van Anouk en Kirsten. Ze is zowel met de klas van Anouk als met de klas van Kirsten op de foto geweest. De klas van Kirsten gaat alles helemaal volgen, ze mogen op school de webcambeelden en de website bekijken. Erg leuk dus.
Donja had natuurlijk haar speurneus bij zich, en wat rook ze, de boterhammen van de juf (krentebollen met kaas), ze zaten in de tas van de juf, en het had niet veel gescheeld of Donja had ze opgepeuzeld.....de deugniet.
 
      
De klas van Anouk rechts (Anouk helemaal rechts zittend)
De klas van Kirsten links (Kirsten 2e van links, achterse rij))
 
 
03-02-2013
 
De dierenkliniek belde: de echo foto's konden niet worden doorgestuurd, de computer had alle foto's van die dag niet opgeslagen op de harde schijf. Dit is natuurlijk flink balen. Gelukkig mogen we terug komen, en doen ze de echo opnieuw. Waarschijnlijk wordt dit eind van de week. Het leuke ervan is dat de pups dan al wat groter zijn, en we het nog beter kunnen zien.
 
 
 
 
 
Wat zou Donja hier nu van denken.....Jakkes moet ik weer naar die kliniek?
                                 
 
30-01-2013
 
Vandaag was het dan zover, we zijn een echo wezen maken.
Eigenlijk had iedereen het in de omgeving van Donja het al voorspeld....ze is zwanger. En ja hoor de echo liet vele kleine bolletjes zien, het is druk daarbinnen....
Aan Donja zie je het ook al, ze is echt al wat dikker.
We zijn erg blij met dit goede nieuws en verheugen ons enorm..
We gaan nu beginnen met de voorbereidingen: spulletjes aanschaffen, pupkamer op orde maken en kijken of het luchtbed niet lek is. Het wordt straks weer heel wat nachtjes beneden slapen.
 
Hierbij al vast een paar echo foto's, maar we verwachten nog de foto's van de kliniek, die ons zouden worden doorgestuurd.
 
   
 
24-01-2013
 
Chantal heeft een berichtje geschreven over Donja:
 
Donja is sinds de dekking iets veranderd, ze is wat langzamer met wandelen en drinkt meer water. Ze heeft niet altijd zin meer om met Kiley te stoeien, tot grote spijt van Kiley, dus die gaat maar met haar knuffels spelen.
Donja gaat dus lekker haar gangetje.
De sneeuw vindt ze wel heerlijk, alleen de sneeuw tussen haar pootjes vindt ze wat minder.
Onderweg tijdens de wandeling likt ze dan ook af en toe aan haar pootjes om de sneeuw er tussen weg te krijgen....! Maar lekker ravotten in de sneeuw met Kiley vindt ze heerlijk.
Eten gaat ook nog steeds goed bij haar. Kirsten en Anouk vinden dat ze nu goed moet eten nu ze misschien  puppy's in haar buik heeft, die geven haar dus af en toe een korstje brood bij het ontbijt. Dit vindt Donja natuurlijk allemaal prima, en ze weet het al precies.
Nog een weekje en dan weten we of ze inderdaad puppy's in haar buik heeft.
Wat zal ze dan verwend worden door Anouk en Kirsten :-) 
 
 
21-01-2013
 
Al weer ruim 3 weken voorbij sinds Engeland. En Chantal vertelde me vandaag nog dat ze haar handen vol heeft aan Donja. Ze drinkt veel, moet vaak plassen, en vervolgens gaat ze naar de snoeppot lopen staren. Ook is ze niet vooruit te branden. Dorst, honger, en moe.......zou ze misschien zwanger zijn.....? Nog ruim een week wachten en dan weten we het zeker. 
 
07-01-2013
 
Allereerst iedereen de beste wensen voor 2013!
 
Het is al weer ruim een week geleden dat we in England zaten. Er is eigenlijk geen nieuws, dat kan ook nog niet. Op 30 januari staat de afspraak voor een echo, en dan weten we meer.
Afgelopen vrijdag is Chantal met Donja naar de dierenarts geweest voor de eerste Herpes enting, deze moet gegeven zijn binnen tien dagen na de dekking. Ongeveer 10 dagen voor de geboorte van de pups, krijgt ze hiervan de tweede enting. Wij laten deze enting geven om het afweer niveau van de moederhond tegen dit virus te verbeteren. Via de biest (eerste melk) van de moederhond krijgen de pups de afweerstoffen tegen dit virus binnen. Hiermee hopen we de pups te beschermen. 
 
30-12-2012
 
Gisteravond zijn we terug gekomen uit Engeland. Donja is gedekt, en we hopen dat er rond 1 maart 2013 pups geboren zullen worden. Over 4 weken weten we meer als we een echo gaan maken.
 
Vrijdagmiddag ben ik Donja wezen ophalen bij fam. de Weerd. Zublime bleef daar om Kiley gezelschap te houden. In de avond kwamen Cora en Maarten om op de honden te passen. Ze hadden Blossom en Zinzi bij zich, de moeder en oma van Donja. Het was een enthousiast weerzien.
Rond 23.15 uur vertrokken Luuk en ik richting UK. We hadden een zeer voorspoedige reis, hoewel het links rijden wel wennen was. Om 8.30 uur ariveerden wij in Coalville waar we hartelijk werden ontvangen in het hotel. Even bijtanken, en daarna op weg naar de eigenaren van de Anlory kennel. Ook daar werden we geweldig ontvangen. Het was zo leuk om de vader van de toekomstige pups te zien.....wat een schat, een echte knuffel, en ook erg mooi.
Ook de andere honden uit de Anlory kennel hebben we ontmoet. Een feest om mee te maken.
De 1e dekking verliep voorspoedig.
Hierna even lekker slapen, om daarna Coalville te bekijken. Donja was echt een voorbeeldige hond, en kreeg ook de nodige aandacht :-)
Zaterdagmorgen zijn we voor een 2e dekking geweest. 
Daarna op weg naar huis, ondanks het slechte weer verliep ook nu de reis goed. Rond 23:45 waren we weer thuis, enthousiast begroet door onze eigen settertjes.
We hebben echt een goed gevoel overgehouden aan deze reis, zo fijn ontvangen en gepraat met Nigel Naylor en Jane Morrison. En we zijn erg blij met onze reu keuze Bono, voor Donja.
Wat is het een goed gevoel om weg te rijden, en te weten dat je setters in zeer goede handen zijn bij Maarten, Cora, Chantal en Renee. Allemaal heel erg bedankt!!
 
27-12-2012
 
We reizen vannacht naar Engeland, Donja is sinds vanmiddag hier. We zijn benieuwd hoe alles gaat verlopen.
 
26-12-2012
 
De progesteron is flink aan het stijgen. Zoals het er nu uitziet gaan we a.s. vrijdag op weg naar Engeland. Morgen besluiten we dat definitief, we gaan morgenochtend voor de zekerheid nog een maal voor een progesterontest.
 
24-12-2012
 
Donja is vandaag weer naar de kliniek geweest. Ze is allereerst nogmaals helemaal onderzocht, en de dierenarts was zeer tevreden over haar conditie. Verder is er weer bloed geprikt. De progesteron waarden zijn nog steeds niet hoog genoeg. Toch wijst alles erop dat we toch zeer binnenkort de reis naar Engeland zullen gaan maken. De arts durfde voor het opnieuw testen niet te wachten tot na de kerstdagen. Op 2e Kerstdag wordt Donja wederom verwacht voor een bloedtest.
We zijn allang blij dat we 1e Kerstdag niet hoeven te gaan rijden, want dan had ik (Marike) alleen gemoeten. 
 
Dat Donja straks naar Engeland gaat, en misschien pups krijgt leeft natuurlijk ontzettend bij Anouk en Kirsten. Chantal vertelde mij over een gesprek van hun dochters, die ik jullie niet wil onthouden, zo leuk!
 
Kirsten: Mama hoe komen de puppies dan in Donja haar buik?
Chantal: Hoe denk je dat ze daar komen?
Kirsten: Donja krijgt een pit, en die moet ze opeten, en dan groeien er pups in haar buik.
Anouk: Als Donja dan maar niet die pit kapot bijt....... 
 
21-12-2012
 
We zijn vandaag naar de kliniek geweest om bloed te laten afnemen voor de progesteron test.
Het progesteron is nog te laag, en dus nog te vroeg om naar England te rijden.
Maandag gaan we weer bloed prikken.
 
18-12-2012
 
Als de hormonen door je lijf gieren, dan heb je als vrouw zijnde vaak ontzettende zin aan chocolade.
Bij Donja blijkbaar niet anders...dus greep ze haar kans, toen er een pot witte chocoladepasta op tafel bleef staan.
En dan dat koppie, zo onschuldig.....
 
 
  
14-12-2012
 
Eindelijk, Donja is loops.
Super blij zijn we, alleen dat ze nu uitgerekend van alle dagen in het jaar, net nu loops moet worden, ja, dat is de eigenwijsheid van de Ier. De de kans is namelijk groot dat we net met de kerstdagen moeten afreizen naar England.
Een boel te regelen dus.
Nu dacht ik maar zo, als iedereen nu eens duimt dat we net na kerst kunnen gaan,
wie weet helpt dat......:-).
Volgende week vrijdag gaan we voor de progesterontest, en dan weten we meer.
 
Het voordeel van deze te late loopsheid is, dat we straks in het voorjaar de pups hebben (als alles goed gaat natuurlijk!). De kans dat ze lekker buiten kunnen ravotten is dan groter.
Luuk is al aan de slag met een webcam,.....beetje vroeg.....maar je kunt het maar beter geregeld hebben....
Het is straks mogelijk om de pups op de webcam te bekijken.
Dit zal op bepaalde momenten van de dag zijn, maar daarover later meer.
Ik zat vanmiddag even bij pupfoto's te kijken, even meegenieten?
Hieronder een foto toen Donja nog erg klein was.
 
 
04-12-2012
 
Het is alweer ruim een maand verder, en helaas Donja is nog niet loops. Wat de reden hiervoor is, tja wisten we het maar. We kunnen niet meer dan rustig afwachten. We vinden het heel vervelend voor de mensen die geinteresseerd zijn in een pupje van Donja, en ook graag wat goed nieuws willen horen.
Vorige week heb ik Donja nog even gezien, en "ernstig" toegesproken, maar of dat zal helpen.....?  
 
29-10-2012
 
Vandaag kreeg ik een berichtje van Chantal, en dit wil ik toch graag even met jullie delen.
 
Chantal mailde:
Ik denk dat Donja eer deze dagen loops wordt.
De buurvrouw kwam bij me, en zei dat haar hond Floris ( reu ) weer raar begint te doen. piepen en blaffen voor de ramen, en niet willen eten.
En dat doet hij altijd als een van de dames loops moet worden.
En dat klopt ook, de laatste keer met Kiley dacht ik dat het nog wel even duurde voordat ze loops moest worden.
Nou let maar op zei de buurvrouw, die word eerdaags wel loops.
En inderdaad, na een paar dagen was Kiley toen loops.
Dus laten we hopen dat Floris gelijk heeft hahaha.
 
Het begint nu dus spannend te worden!
 
 
18-18-2012
 
Ik (Chantal) was gisteren in het bos. met Donja en Kiley. Donja wou niet even stil blijven staan, dus had de buurvrouw een koekje voor haar.
Maarrrr eerst mooi zitten, ....en dat deed ze dus. Voor eten doet ze alles.
Als wij samen lopen met de honden krijgt de buurvrouw haar pup nog steeds een beloning voor als ze hier komt, of heeft geplast, en netjes heeft gewacht tot er een auto voorbij komt. Maar Donja luistert keurig mee, alles doet ze perfect na. Keurig hier komen ( bij 1 keer roepen ), netjes voor zitten en wachten op de beloning. En natuurlijk een keer extra komen ( zonder te roepen ) misschien dat dat loont...hihi.
En eenmaal weer thuis ploft ze heerlijk voor de open haard neer want dat is best hard werken om iets lekkers te krijgen.
 
 
 
 
14-10-2012
 
We zitten vol spanning te wachten op de loopsheid van Donja. Ze was altijd elke 8 maanden loops, alleen nu neemt ze er meer tijd voor.
Omdat we erg veel zin hebben aan dit nestje, zijn we een klein beetje ongeduldig, maar we weten, het komt vanzelf.......
 
Toch hebben we besloten alvast te beginnen met het dagboek, zo kan iedereen die ook nieuwsgierig is het een beetje met ons meebeleven. Chantal zal ook geregeld een stukje schrijven op deze pagina.
 
Afgelopen maandag zijn we nog met z'n allen wezen wandelen, onze meiden, Kiley, en natuurlijk Donja. Dikke pret natuurlijk.