Al lange tijd wilde ik heel graag een hond, alleen wist ik niet hoe ik alles moest regelen.
Toen er een moment kwam dat ik de mogelijkheid had voor een hond, ben ik gaan zoeken naar een geschikt ras.
Dat was een lastige keuze, todat ik iemand ontmoette die een Ierse setter had.
Ik was echt meteen verkocht, en ben meer informatie gaan zoeken over het ras.
In mei 1999 werd mijn eerste setter geboren, en een kleine 3 maand later ben ik haar gaan ophalen: Ashmara Djamilla van de Westerhuy, roepnaam Shjarin.
 

Ik had volgens mij gelijk de grootste deugniet te pakken, zooo lief, maar ook super eigenwijs. Heerlijk enthousiast, maar luisteren ho maar!! Gelukkig is het allemaal goed gekomen, en heb ik er 13 jaar een heerlijke hond aan gehad.

Na twee jaar ging ik mijn 2e Ier ophalen, het was een halfzusje van Shjarin, Gemanja Zarena van de Westerhuy, roepnaam Zinzi. Zij was een hele andere pup, aanhankelijk, lief, veel rustiger.
Samen was het een heerlijk stel.
 

In 2002 besloot ik op zoek te gaan naar een huis met meer ruimte, die ik vond in Nagele. Ik wilde graag gaan fokken, en hier had ik de ruimte voor de honden en de eventuele pups.
Ik besloot een kennelnaam aan te vragen, het werd, "Of the Autumm Sun".
Hoe mooi is het niet om in de herfst, met het verkleuren van de bladeren, de zon hierdoor te zien schijnen. De kleur van de Ier zie je dan in vele tinten terug. Autumm met dubbel M, overgenomen van een gedicht geschreven over Ierland.
 

In 2004 werd dan mijn eerste nest geboren. De moeder was Zinzi. Ik heb toen voor het eerst ervaren hoe bijzonder en speciaal het is om een nest van kleine pups, op te zien groeien tot kleine deugnieten van 9 weken.
Nu 11 jaar later zorg ik niet meer alleen voor de honden en de pups, maar krijg ik veel hulp van mijn man, Luuk. We hebben op het moment 4 honden in huis.
Shjarin is helaas op 13 jarige leeftijd overleden, Zinzi is 5 jaar geleden bij vrienden gaan wonen i.v.m. roedelproblemen. Djeda is helaas overleden in januari 2015

Momenteel zijn YaŰll (ge´mporteerd uit Engeland), Lo´s (aangekocht uit de kennel "Of the Red Empire"), en Skye en Journey (ge´mporteerd uit Amerika) onze setters.
En dan zijn er nog Blossom en Yente. Zij wonen bij vrienden.
Blossom kwam al terug voor een nest 2009, en haar dochter Donja heeft in 2013 hier een nest gehad. Een dochter van Donja, genaamd Jente heeft haar thuis in Friesland, en komt ter zijner tijd terug voor een nest.
Onze honden zijn huishonden, we maken geen gebruik van kennels. Heel bewust kiezen we er voor ze in huis te hebben.

We laten ze uit, en elke dag gaan we met ze naar het bos voor een lange wandeling.
Ze ontmoeten hier andere mensen, honden, kunnen snuffelen aan onbekende geurtjes, in het water, en sloten ravotten.
Verder gaat een van de honden regelmatig mee naar het werk, de stad, tuincentrum etc.
Verder hebben we achter ons huis een lekker veld, waar ze kunnen spelen en rennen.
 

We proberen de eigenaren van een pup zo goed mogelijk te ondersteunen bij problemen waar ze tegenaan lopen. Ook blijven we graag op de hoogte van hoe het met de nakomelingen gaat, en organiseren we eens per jaar een "Autumm Sun" dag, waar we vele honden terug zien.
Ik heb KK1 gedaan, verschillende cursussen bij O&O, en Martin Gaus, en een cursus T Touch bij honden.
Veel ervaring heb ik opgedaan door het geven van les bij de KC Noordoostpolder.